Het gezegde ‘Oost west, thuis best’ geldt voor iedereen. Het ultieme veiligheidsgevoel heb je thuis. Of dat nu een woongroep is of (semi-)zelfstandig. Bij Ann Zorg kun je op verschillende manieren begeleid wonen.

Wij bieden twee vormen van begeleid wonen aan. Wonen in groepsverband, de XL groep, en semi-zelfstandig.

XL Groep

Wonen in groepsverband is voor personen die nog nooit eerder zelfstandig hebben gewoond. Op de groep woon je met minimaal vijf en maximaal acht personen samen. Je hebt er je eigen kamer en de gemeenschappelijke ruimtes, waaronder de douches, toiletten en keuken. Deze deel je samen met de huisgenoten.

Er is ook 24/7 personeel aanwezig die je kan ondersteunen bij het uitvoeren van je dagelijkse taken zoals koken, administratie etc. Een keer per week ga je samen met een medewerker boodschappen doen.

Semi-zelfstandig

Vanuit de XL Groep stroom je door naar een semi-zelfstandige woning. Een woning deel je altijd met een andere persoon en met maximaal drie personen. Er bestaat ook een mogelijkheid om rechtstreeks in een semi-zelfstandige woning geplaatst te worden, dit krijg je dan na te horen na je intakegesprek. In een woning wordt al een bepaalde mate van zelfstandigheid van je verwacht, hierbij kun je denken aan het voorbereiden van je maaltijden, het schoonhouden van je woning, je eigen was draaien etc.

Een medewerker zal, afhankelijk van wat je prettig vindt (maar ten minste eenmaal per week), langskomen voor een persoonlijk gesprek. Aan de hand van dit gesprek stel je doelen op waar je aan gaat werken.

Zelfstandig wonen? Iets waar elk mens weleens aan denkt. Een bank om lekker languit op te kunnen liggen. Een kamer met spullen die je mooi vindt. Een eigen badkamer waar je kunt douchen. En koken wat jij lekker vindt. Hoe graag wil jij zelfstandig Wonen? Ann-zorg BV. kijkt samen met jou naar de mogelijkheden. Ann-zorg BV. heeft op het moment twee locaties waar begeleid wonen en beschermd wonen mogelijk is. In de nabije toekomst zullen daar meer locaties bij komen.